Wanneer je een compleet huis of bedrijfspand gaat slopen, dan heb je een flinke container (of twee) nodig om al het puin af te (laten) voeren. Maar heb je een kleinere klus, dan kan je soms volstaan met een big bag huren. Een big bag is een grote, hele grote tas, waar bouwafval, schoon puin, grofvuil en asbest in kunnen worden afgevoerd. Een big bag is dan misschien minder groot dan een container, maar in sommige gevallen wel veel handiger.

Wanneer kies je voor een big bag huren?

Dat kan zijn omdat je niet heel veel afval hebt af te voeren. Of omdat je van verschillende soorten afval steeds maar een klein beetje hoeft af te voeren. Je kunt er dan voor kiezen om verschillende big bags op je erf te laten plaatsen. Zo heb je je eigen afvalscheidingsstation in je tuin. Zijn de big bags vol? Dan laat je ze gemakkelijk weer ophalen. Maar een big bag huren kan ook te maken hebben met de beschikbare ruimte. Kun je geen container kwijt of mag je geen container plaatsen, dan is het huren van een big bag een goede optie. Een big bag huren heb je in een mum van tijd geregeld. En het ophalen is ook zo gebeurd.

Een big bag in werking

Een paar weken geleden hebben we een dakkapel laten plaatsen. Daarvoor moet natuurlijk eerst een enorm gat gezaagd worden in het dak. Je weet niet wat je ziet! De mannen van het bouwbedrijf hadden al vaker met dit bijltje gehakt, maar ik was flink onder de indruk. Ze zaagden en sloopten van binnen uit. Doordat ze de big bags hadden meegenomen naar onze zolder, konden ze die daar direct vullen. Ze scheidden het afval ook direct. De dakkapel werd erop gezet met een grote kraan, maar niet voordat de big bags door diezelfde kraan uit de zolder werden getild en op een vrachtwagen werden gezet. Ideaal!

Niet meer zelf naar de stort

Wat je ook besluit te gebruiken om je sloopafval af te voeren, als je een container of een big bag, dan hoef je niet meer zelf naar de stort te rijden. En dat is natuurlijk ideaal. Want al dat puin in je luxe wagen is nooit een goed idee. En altijd maar een aanhanger moeten huren of lenen gaat ook snel vervelen. En dan heb ik het nog niet eens over de wachtrijen bij de vuilstort. Weer een halve zaterdag naar de knoppen. Tijd die je, dankzij een big bag of container niet verliest!