Als je in een appartementencomplex woont, dan is de Vereniging van Eigenaren waarschijnlijk geen onbekende. De Vereniging van Eigenaren zorgt voor het onderhoud van het gebouw, en int daar maandelijks servicekosten voor. Vaak wordt dit gedaan door een groep vrijwilligers, maar het kan ook anders. Want het is nogal een klus en een enorme verantwoordelijkheid. VvE Beheer Den Haag is een goede partij voor als je in een appartementencomplex in Den Haag woont. Zij kunnen de Vereniging van Eigenaren van jouw complex volledig ontzien. Van het innen van de bijdragen, het zorgen voor onderhoud en het maken van een meerjarenonderhoudsplan, VvE Beheer Den Haag staat voor jullie klaar.

Financieel beheer door VvE Beheer Den Haag

Iedere cent die binnenkomt en weer wordt uitgegeven moet worden verantwoord. Of het nu gaat om grote uitgaven zoals het laten vervangen van het complete dak, of minder grote uitgaven zoals het opnieuw beplanten van de binnentuin, iedere cent telt. Als vrijwilliger heb je daar gewoon een dagtaak aan. Financiën zijn namelijk altijd tricky, zeker als je het geld van een grote groep mensen beheert. En daar blijft het niet mee. Je moet ook vergaderingen beleggen, een meerjarenonderhoudsplanning maken en zorgen dat je voldoende geld op de bank hebt voor onvoorziene omstandigheden. VvE Beheer Den Haag is ervaren op dit gebied. Dat scheelt veel kopzorgen.

Wie gaat het onderhoud uitvoeren?

Heb je te maken met vrijwilligers, dan is er altijd wel iemand die nog "een mannetje" kent die "voor weinig" het onderhoud kan doen. Maar zo werkt het niet. Je moet als Vereniging van Eigenaren zorgen voor gedegen onderhoud, met garantie. Het uitzoeken van alle offertes kost heel veel tijd. Je moet dan immers ook helemaal helder hebben wat er precies moet gebeuren. Je moet de zin van de onzin kunnen onderscheiden. Door een VvE Beheerder in te schakelen, kun je ook dit stukje onderhoud uit handen geven. Natuurlijk heb je als bewoners nog steeds inspraak, maar pas nadat de verschillende offertes zijn opgevraagd. Dat scheelt veel tijd!

Je kunt afspreken het VvE Beheer alleen op de grote klussen te zetten

Of je laat ze alles regelen. Dat is weer aan de bewoners. Het is belangrijk om te weten dat je nog steeds inspraak hebt. Een VvE Beheerder zal, bijvoorbeeld, nooit zomaar afspraken maken met een schilder om de gezamenlijke ruimtes in een bepaalde kleur te schilderen. Dit staat sowieso in het meerjarenonderhoudsplan, maar er mag ook gestemd worden of een directe voorkeur worden uitgesproken. Het blijft jullie gebouw.