Beton cire is een materiaal wat overal rond het huis gebruikt en aangelegd kan worden. Zo ook in de badkamer is het een materiaal wat goed gebruikt kan worden. Voor iedereen die een nieuwe of een vernieuwde badkamer gaat aanleggen, zijn hier de voor- en nadelen van beton cire badkamer.

Het materiaal

Allereerst, een beetje over wat beton cire zelf is en hoe het precies werkt. Andere benamingen voor beton cire zijn betonlook stuc of betonstuc. Het wordt ook wel eens geschreven als beton ciré. Al deze benamingen beteken hetzelfde materiaal.

Beton cire is een robuuste toplaag, toepasbaar op veel verschillende dingen en met veel verschillende ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan vloeren, wanden, meubels, trappen, in de keuken en in de badkamer. De toplaag is maar ongeveer drie millimeter, maar wel heel sterk.

Het beton heeft daarnaast een natuurlijke uitstraling, maar dit hoeft niet zo te zijn. Betonstuc kan namelijk gemengd worden in vrijwel alle mogelijke kleuren. Er zijn twee types beton cire: de Original en de easyline. Beton cire Original is beschikbaar in natuurlijke kleuren. Beton cire easyline kan persoonlijk worden gemengd. Op deze manier zijn heel veel kleuren beschikbaar, tot wel meer dan 3000!

Voordelen

Maar waarom zou iemand het gebruiken in de badkamer? Badkamers worden veelal gebruikt en kunnen erg vies en damp worden. Het materiaal wat gebruikt wordt, hoort dan wel tegen al deze aspecten te kunnen. Beton ciré kan dit allemaal verdragen en meer!

Het eerste voordeel waarom beton cire een goed idee is in de badkamer, is omdat het bestand is tegen water, zover dat het waterdicht is. Beton cire is, zoals al eerder vermeld, erg sterk en het kan goed opstaan tegen allerlei krassen en stoten. Omdat het naadloos wordt aangebracht, is betonstuc een erg hygiënisch materiaal te gebruiken. Er zijn geen voegen of naden waar bacteriën in kunnen zitten, iets wat zeker fijn is in een badkamer waar veel warmte en damp komt. Daarnaast is het materiaal niet gevoelig voor druk- en temperatuurverschillen en is er weinig tot geen onderhoud nodig om het er netjes uit te laten zien. Combineer deze voordelen samen met het feit dat beton cire op vele ondergronden aangebracht kan worden in vele kleuren en het wordt al snel duidelijk waarom het zo handig is om te gebruiken in de badkamer.

Nadelen

Bij alle voordelen, horen helaas toch nadelen. Gelukkig zijn het er niet heel veel. Het eerste nadeel is dat beton cire een relatief lange productietijd heeft. Het duurt zeker een aantal werkdagen om het netjes aan te leggen. In de badkamer betekent dit dat de kamer een tijdje niet gebruikt kan worden. Als tweede nadeel is dat beton cire een relatief hoge prijs heeft. Het kan wel gezien worden als een investering, maar het zal niet even mogelijk zijn voor iedereen.

Dus, wegen de voordelen op tegen de nadelen? Wanneer gaan jullie beton cire kopen?