Als je op zoek bent naar een soort raambekleding, dan is de kans erg groot dat je rolgordijnen op je pad tegenkomt.  Het is namelijk wel heel belangrijk dat je weet wat de verschillende raambekleding zijn en in welke stijlen je dit het beste kan toepassen. Hier vind je meer informatie over de verschillende soorten raambekleding maar ook over het laten maken van de raambekleding op maat.

 

Verschillende soorten raambekleding

Er zijn veel verschillende soorten raambekleding maar de populairste zijn toch wel de standaard gordijnen en rolgordijnen. Standaard gordijnen zijn de hangende gordijnen die je in vrijwel iedere woning aantreft. Deze gordijnen zijn zo populair omdat je ze volledig kan ontwerpen naar smaak. Rolgordijnen staan ook wel bekend om jaloezieën en worden de laatste jaren steeds populairder. Vaak combineren mensen rolgordijnen met standaard hangen de gordijnen. Dit is heel goed mogelijk omdat hangende gordijnen eigenlijk aan het plafond hangen en rolgordijnen aan het kozijn. Dit ziet er in de meeste gevallen decoratief uit.

 

Gordijnen op maat laten maken 

Zoals je inmiddels al weet is elke raam en kozijn verschillend van formaat. De kans is dus erg groot dat vrijwel iedere gordijn op maat gemaakt moet worden. Dit houdt vaak niet meer in dan het inkorten van de gordijnen. Sommige mensen gaan nog een stapje verder en laten zelf duo rolgordijn op maat maken. Dit houdt dan in dat ze de volledige gordijnen zelf ontwerpen aan de hand van de gekozen stijl. Het zelf ontwerpen van gordijnen kan zeer prijzig zijn omdat In sommige gevallen zelfs een nieuwe stof geweven moet worden. Je kan er dan van uitgaan dat de kosten snel in de duizenden euro's lopen.

 

Gordijnen aanschaffen

Het is erg belangrijk dat de gordijnen van de beste kwaliteit zijn en daarom moet je precies weten waar je gordijnen moeten aanschaffen en waar je ze niet moet aanschaffen. Het is belangrijk dat je alleen goed zijn aanschaft bij een winkel dat gespecialiseerd is in het verkopen en ontwerpen van prachtige rolgordijn 180. Hierdoor ben je  vrijwel altijd verzekerd van de beste kwaliteit. Gordijnen van mindere kwaliteit kan je eigenlijk alleen kopen bij winkels die zich niet alleen bezig houden met het verkopen van gordijnen. Dit zijn vooral bouwmarkten. Gordijnen van kwaliteit kan je vaak herkennen aan de stof die gebruikt is en aan de stevigheid. Als je merkt dat er een verkeerde stof gebruikt is, dan kan je beter de gordijn niet aanschaffen.