Als je gaat verhuizen, of je woning of kantoor leeg wilt halen, dan komt er veel bij kijken. Je moet niet alleen spullen verplaatsen, maar ook opruimen en weggooien. Vaak is dit een enorme taak die je beter uit kunt besteden aan een professionele woningontruimer zoals ontruiming de zwart. In deze blogpost vertellen we waarom woningontruiming uitbesteden een goed idee is, hoeveel het kost en wat je allemaal wel en niet kunt laten doen.

Wat is woningontruiming?

woningontruiming is het leegmaken van een huis, appartement of kantoor. Dit kan nodig zijn bij een verhuizing, maar ook als je spullen wilt wegdoen die je niet meer gebruikt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • Meubels
  • Kleding
  • Keukengerei
  • Boeken
  • Papieren

Vaak is het echter niet zo simpel om alles zelf weg te gooien. Soms zijn spullen te groot of te zwaar om ze meteen weg te brengen naar de stort of het recyclingstation. Ook kan het zo zijn dat je niet weet wat je met bepaalde spullen aan moet. In die gevallen is het verstandig om een woningontruimer in te schakelen. Zij weten precies hoe ze jou kunnen helpen en wat er wel en niet mogelijk is.

Waarom woningontruiming uitbesteden?

Er zijn verschillende redenen waarom je woningontruiming uit kunt besteden. Zoals we al eerder zeiden, is het vaak een enorme taak die je beter aan iemand anders kunt overlaten. Daarnaast ben je met woningontruiming vaak emotioneel betrokken. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen of een dierbare bent verloren, kan het lastig zijn om alles rustig aan te pakken. Een professional zal hier minder moeite mee hebben en sneller werk maken van de ontruiming. Tot slot is het ook mogelijk dat je simpelweg niet de tijd of energie hebt om alles zelf te doen. In al die gevallen is woningontruiming uitbesteden aan een professional een goed idee.

Hoe veel kost woningontruiming uitbesteden?

Het uurtarief van een woningontruimer ligt gemiddeld tussen de €25 en €35 per uur. Dit tarief is inclusief btw en eventuele andere kosten, zoals voor het huren van een aanhangwagen. Het aantal uren dat je nodig hebt, hangt natuurlijk sterk af van de grootte en de mate van vervuiling van je huis of appartement. Een richtlijn is om ongeveer 0,50 m² per uur te rekenen voor een gemiddeld huis. Dit betekent dat een ontruiming van 100 m² ongeveer 200 uur in beslag zal nemen. Hier komt dan nog bij dat sommige woningontruimers extra kosten in rekening brengen voor het wegbrengen van grote of zware spullen. Het is daarom verstandig om altijd even te vragen wat de totale kosten zullen zijn voordat je een woningontruimer inschakelt.

Wanneer je gaat verhuizen of je huis wilt ontruimen, kan het dus handig zijn om woningontruiming uit te besteden aan een professional. Zo weet je zeker dat alles netjes en snel gedaan wordt.