Na een vermoeiende werkdag, of na een intensieve dag sporten of werken in huis is een ontspanningsmoment alles wat we willen. Een lekker warm bad is natuurlijk geen straf dan. Het is niet alleen lekker ontspannen, maar ook nog eens goed voor de spieren.

Wat voor bad heb jij?

Voor elke badkamer is er een ander soort bad wat goed passend is. Dat geld ook voor een douche. Kies je voor een douche met een douchegordijn, met een douchecabine, een douche met douchewand, etc. Dit is ook zo met baden. Zo heb je een standaard ligbad wat je vaak ziet. Dit is voor de meeste mensen een eerste keus. Wat je tegenwoordig ook veel ziet zijn de vrijstaande baden. Super modern en een prachtig meubel in iedereen zijn badkamer. Wanneer je een kleinere badkamer hebt en niet veel speling hebt met de ruimte is er ook altijd nog een mogelijkheid om een zitbad aan te schaffen.

Gewichtloosheid

Vrijstaande baden en ligbaden werken ontspannend. Je lichaam drijft als het ware in het water waardoor je lichaam gewichtloos is. Het blijkt dat dit gevoel in Japanse baden nog intenser is. Maak dit gevoel optimaler door gebruik te maken van aromatische oliën of badschuim.

De vorm van je bad

Het is nu wel duidelijk dat het soort bad wat je hebt veel meespeelt in het gevoel wat je krijgt. Ook de vorm van je bad speelt hier een rol in. Een kort of ondiep bad is natuurlijk niet ideaal. Niet je hele lichaam ligt onder het water waardoor je het sneller koud krijgt. Je kan dan simpelweg niet optimaal genieten. Maar ook een heel lang bad waar je constant jezelf moet tegenhouden zodat je niet onderduikt is ook niet waar je op zit te wachten. Daarom is het erg belangrijk om de vorm en de lengtes van je bad te combineren met je lichaamsbouw. Als je een gezin hebt zal je moeten kiezen voor de standaard maten.

Accessoires op nog meer te kunnen genieten

Er zijn echt genoeg tips en tricks op nog meer te kunnen genieten in je bad. Zo heb je verschillende bad comfort accessoires. Deze kan je los aanschaffen nadat je je bad hebt gekocht, maar kan ook al op het bad geplaatst worden. Zo kan je bad uitgevoerd worden met een of twee nekkussens. Zo’n kussen is vaak gevuld met een substantie van gel die zich automatisch naar het lichaam vormt. Zo kan iedereen genieten van het nekkussen.

Geurkaarsjes en verschillende bad oliën kunnen ook zorgen voor meer sfeer waardoor je sneller geniet van zo’n bad sessie.