Moeders, ze moeten vaak alles onthouden. Van de trainingstijden van de kinderen, de afspraken en de boodschappen. Inderdaad, dat ‘van de kinderen’ is soms nog wel de grootste last. Zo hebben zij vaak bepaalde dagen op school waar ouders voor uitgenodigd zijn, maar jij het pas een week van tevoren weet. Dit leidt tot vele stressmomenten omdat je alles op het laatste moment moet zien te regelen. Afspraken verzetten, een dag vrij nemen op het werk, op een ander tijdstip de boodschappen in huis halen, het is allemaal wat. Maar hoe ga je alles nu goed onthouden.

Maak een goede planning

Wij als moeders zijn ook maar gewoon mensen. Soms worden wij vergeleken met enorme computers die maar alles kunnen onthouden, maar was dit maar zo. Je zult zelf als moeder misschien wel merken dat je af en toe iets vergeet, omdat iets heel snel even is gezegd.

Om alles goed op een rijtje te zetten, is er een whiteboard. Met een whiteboard kun je verschillende doen, en kun je al je afspraken opschrijven. Wanneer je het whiteboard op een centrale plek in huis hangt, zul je hier altijd mee geconfronteerd worden en je afspraken nooit vergeten. Bovendien kun je ook al het huiswerk van de kinderen hier opschrijven, zodat je ook dit niet vergeet.

De voordelen van een whiteboard

Nu zijn er nog veel meer voordelen met een whiteboard. Hoogstwaarschijnlijk maak je nu steeds gebruik van meldingen in je telefoon, vergeet je boodschappen en zie je bijvoorbeeld snel een datum in een schoolmail voorbij komen. Door alles gelijk te noteren op het whiteboard, zul je jezelf altijd aan deze afspraken herinneren.

Ook kun je een duidelijke planning maken op een whiteboard. Zo zou je bijvoorbeeld iets af kunnen plakken of met een watervaste stift iets kunnen uitlijnen. Zo kun je per dag bepaalde afspraken opschrijven of bijvoorbeeld opschrijven wat je per dag gaat eten.

Naast een planning, is het soms ook handig om te weten als de kinderen er bijvoorbeeld niet zijn. Helemaal wanneer de kinderen zelf een bijbaantje gaan krijgen, zullen zij niet altijd thuis zijn. Door de kinderen op het whiteboard te schrijven, zul je altijd op de hoogte blijven!

Je zult nu toch een moeder zijn die alles onthoudt

Door nu alles op te schrijven met een whiteboard en een duidelijke planning te maken, zul je toch een moeder zijn die alles onthoudt. Met een whiteboard zul je alles onthouden. Maak samen met de kinderen afspraken over wat ze allemaal mogen schrijven op het whiteboard. Je zult jezelf beter voelen en maakt het jezelf een stuk gemakkelijker. Je bent een echte super moeder!