Van de zomer zijn mijn man en ik van plan een groot feest te geven ter ere van ons 10 jarig huwelijk. De partytent is geregeld, personeel is ingehuurd, de bar met biertap staat klaar en er zijn zelfs extra toiletten geregeld zodat er geen enorme rij hoeft te staan in ons huis. Ook hebben we een cateraar ingeschakeld vanuit de vriendenkring die ons gaat verrassen met heerlijke hapjes. Deze hapjes en de ingredi├źnten daarvoor moeten echter wel gekoeld worden. We willen het niet op ons geweten hebben dat alle gasten ziek zijn na ons grote feest. We hebben dus besloten een horeca koelkast te huren, nu onze eigen koelkast lang niet alles koud kan houden. Lees hier over de horeca koelkast die wij hebben gekozen.

Grootte

De grootte van de koelkast die je zou willen huren hangt uiteraard af van de hoeveelheid gasten en de plannen die je hebt voor het feest. Ons feest begint om 15:00 waarbij mimosa’s worden geschonken en kleine high tea-hapjes worden geserveerd. Daarna zal de biertap en de bar open gaan en kan het feest beginnen. We hebben dus allereerst een goede koelkast nodig bij de bar voor de flessen wijn en fris. Het feest zal een behoorlijke tijd duren, dus deze koelkast mag goed gevuld worden. Drank hoort immers koud geserveerd te worden!

Wat betreft het eten hebben we een vanaf een uur of 6 een high-buffet. Dit wordt niet met je bordje langs alle bakken gaan om het vol te scheppen. Nee, wij hebben ervoor gekozen alle gangen uit te stallen op een grote tafel en iedereen op zijn eigen gemak de gang mee te eten, nadat de chef heeft aangekondigd wat het gerecht is. Omdat we alles al netjes klaar willen hebben, zodat het zo op het bord getild kan worden, hebben we een grote koelkast nodig voor het eten. Dit is uiteraard heel anders als je een aantal borrelhapjes en een BBQ houdt. Voor het koelen van het vlees en eventueel salade is het zonde om veel geld uit te geven aan het huren van een grote horeca koelkast!

Vrieskisten en andere extra’s

Omdat wij ook een aantal cocktails op de kaart hebben staan, wilden wij ook dat er ijs tot onze beschikking was.  Wij hebben er dan ook nog een vrieskist bij gehuurd. Dit wordt echter wel vaak vergeten hebben wij begrepen, dus denk eraan een vrieskist te huren! Verder zijn wij, en onze gasten, gek van een goede rode wijn, dus hebben wij ook nog een klimaatkast gehuurd, zodat onze rode wijn op de perfecte drinktemperatuur is. Laat het feest maar beginnen!