Als je van plan bent om een loungeset te kopen heb je een heel groot assortiment met allerlei verschillende loungesets waar jij uit kan kiezen. Je hebt verschillende formaten, kleuren en materialen om uit te kiezen. Het is dus belangrijk om te weten welk loungeset er allemaal zijn, zodat jij kan kiezen welke loungeset het beste in jouw tuin past.

Hoek loungeset 

Om de hoeken van jouw tuin goed te benutten, kun je een hoek loungeset kopen. Deze sets zijn vooral bedoeld om te relaxen. Ze zijn niet echt ontworpen als eettafel. Ook bij deze loungeset heb je veel keuzes tussen verschillende hoek loungesets. Je kan in principe alle kanten op gaan met hoek loungesets. Je kan bijvoorbeeld kiezen hoeveel plek er is en van welk materiaal het is.  Een hoek loungeset is niet heel goedkoop, maar wel een goede investering. Je kan namelijk vele jaren doen met dezelfde hoek loungeset. Als je een loungeset van een goede kwaliteit wilt, maar hier niet te diep voor in de buidel wilt tasten, kun je kijken bij de loungeset sale. 

Balkon lounge 

Het is erg fijn om in je eigen tuin te kunnen genieten van de zon. Echter, niet iedereen heeft de luxe om over een tuin te beschikken. Als je niet over een tuin beschikt, hoeft dit niet per se te betekenen dat je geen loungeset nodig hebt. Er zijn namelijk ook loungesets die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op balkons. Het verschil tussen een loungeset voor op het balkon en een normale loungeset zit hem vooral in de grootte van de loungeset. Een loungeset voor op het balkon is over het algemeen kleiner dan een normale loungeset. Dit komt natuurlijk doordat er op een balkon minder ruimte is dan in een tuin.

Dining loungeset

Er zijn verschillende veelvoorkomende redenen om een loungeset aan te schaffen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die het heerlijk vinden om in hun tuin te genieten van een heerlijke maaltijd. Het is dan een goed idee om op zoek te gaan naar een loungeset die dit voor jou mogelijk maakt. Je kunt er dan voor kiezen om een dining loungeset aan te schaffen. Dit is een loungeset die speciaal is ontworpen voor mensen die in de tuin willen eten wanneer het mooi weer is. 

Het grootste voordeel van een dining loungeset is het feit dat je hierbij gewoon gebruik kunt maken van een tafel wanneer je aan het eten bent. Bij het uitkiezen van een loungeset waaraan je wilt eten, is het slim om goed na te denken over het materiaal waarvan deze gemaakt zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld eens kijken naar een aluminium loungeset. Dit materiaal gaat namelijk lang mee en roest niet. Hierdoor is dit ideaal voor mensen die graag een loungeset willen hebben waarmee zij lang vooruit kunnen.