Wellicht heb je er al van gehoord, maar misschien ook niet. Maar kleding van travel materiaal is de laatste jaren enorm in populairiteit gestegen. Het is een handige stof, omdat het nauwelijks kreukt. Je kan het makkelijk meenemen op reis. Vandaar de naam travelstof. In dit artikel wordt er meer uitgelegd over travelstof. Misschien zijn kledingstukken van travelstof wel hetgene wat je mist in je kledingkast. 

Wat is het?

Kortgezegd is trafelstof een combinatie van elastane en polyamide. Deze beide elementen maken de trafelstof tot iets bijzonders. Het is een stof die goed tegen kreuken kan, gemakkelijk te wassen is, snel droog is en pluis en pilling vrij is. Doordat de stof licht is kan je er makkelijk door ademen en is het erg comfortabel. De kwaliteit van de stof is enorm hoog. 

Waarom travel stof?

Kleding in travel kwaliteit is heel gemakkelijk in onderhoud en de kwaliteit is erg hoog. De kleding is zo droog na het wassen en je hoeft het niet te strijken. Erg handig. Doordat het lang meegaat en de kwaliteit goed is, is het ook erg duurzaam. De stof past ook bij allerlei figuurtypes wat ideaal is. Dus je hoeft zeker niet bang te zijn dat er geen geschikte kleding te vinden voor jou is. 

Voorbeelden

Er zijn verschillende kledingstukken die gemaakt zijn van travelstof. Zo ken je denken aan: zwarte broek travelstof, blazers van travelstof, jurkjes van travelstof, broek travelstof blauw, jumpsuits van travelstof en ga zo maar verder. Voor iedereen is er wel een geschikt kledingstuk te vinden. Of je nou man of vrouw bent er is genoeg keuze. Kijk goed rond op het internet naar kleding die travelstof bevatten. Er zijn verschillende sites die kleding verkopen met travelstof. Kies een kledingsstuk uit dat jij er mooi uit vindt zien en dat betaalbaar is. 

Hoe te behandelen

De travel-kwaliteit is een stof die je makkelijk kan onderhouden. Zoals al eerder benoemd is hoef je het niet te strijken. Maar als je dat dan toch wil doen: gebruik geen stroom, zorg dat de strijkbout niet warmer is dan 100 graden en keer het kledingstuk altijd binnenstebuiten. Leg voor de zekerheid een doek tussen het kledingstuk en de strijkbout. Als je het kledingstuk gaat wassen moet je dat op 30 graden doen. De stof droogt erg snel. En je kan iets goeds doen voor het milieu door je kledingstuk van travelstof ook dan niet in de droger te doen. Laat je kledingstuk lekker in de mooie, frisse buitenlucht drogen. 

Had jij al eerder gehoord van travelstof?