Ben jij op zoek naar een leuke, nieuwe bril? Dan is het goed om te weten dat je brillen ook gewoon online kunt bestellen. Er zijn tegenwoordig diverse webshops die ze aanbieden, en dat is helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een recent recept van je opticien, want je moet natuurlijk wel de sterktes van je ogen invoeren om deze bril te bestellen. Of je nu een multifocale bril of een normale bril wilt bestellen maakt niet uit. Beide brillen kun je tegenwoordig online bestellen. En als je denkt dat het dan onmogelijk is om ze te passen heb je het mis.

Een multifocale bril passen via je webcam

Wil je ook graag neuzen tussen de collectie brillen online maar vind je het eng om deze te bestellen zonder ze daadwerkelijk gepast te hebben? Geen probleem, want dat kan tegenwoordig allemaal via de webcam of zelfs met een goede foto die van voren is genomen. De software daarvoor is heel erg handig en je zult verbaasd zijn over hoe makkelijk het is om te zien of een bepaald model je goed staat of niet. Je kunt zelfs je hoofd draaien en dan draait die (potentiële) multifocale bril gewoon met je mee. Heel tof om te zien hoe iets je staat zonder dat je daar de deur voor uit hoeft.

Wat is een multifocale bril precies?

Niet iedereen weet precies wat een multifocale bril is, maar de kans is groot dat je hem op een gegeven moment nodig gaat hebben. Met een multifocale bril kun je zowel goed van dichtbij zien als van veraf. Dit is nodig voor mensen die een min-afwijking hebben, maar op een gegeven moment ook van heel dichtbij slecht zien, bijvoorbeeld bij het lezen of werken op de computer of laptop. Gelukkig kun je alle modellen brillen als multifocale bril bestellen, dus wat betreft word je er niet in beperkt. Elk model dat je mooi vindt kun je bestellen als bril voor dichtbij, voor veraf en als bril met multifocale glazen. De monturen kun je immers niet aanpassen, het zijn de glazen die maken wat voor bril het wordt. Sterker nog, je kunt zelfs in normale brilmonturen getinte glazen laten zetten om hem te dragen als zonnebril. Dit is echter vaak mooier in speciale brillen, ontworpen om als zonnebril te dienen.