Wanneer je moe je bed in gaat en er nog moeier uit komt, is het misschien tijd voor een nieuw matras. Ook al ziet je matras er misschien nog goed uit, doordat je er alle dagen minimaal 7 uur op ligt, slijt zo’n matras toch. En daarbij zweet je ‘s nachts ook flink, dus een nieuw matras zorgt ook weer voor een fris bed. Maar waarom stoppen bij alleen een nieuw matras als je ook prima boxsprings kopen kunt? Dan heb je in één keer een schitterend nieuw bed dat van alle gemakken is voorzien. Maar waar let je op bij boxsprings kopen?

Boxsprings kopen kan best moeilijk zijn

Want het is niet alleen een matras dat je uitzoekt, nee, je zoekt een compleet nieuw bed uit. Een bed dat precies naar jouw zin moet zijn, want je gaat hier weer jaren mee doen. Het uiterlijk van de boxspring is dus ook belangrijk. Om te beginnen ga je natuurlijk even proefliggen in de winkel. Kies je voor een tweedelig of een driedelig systeem? Tweedelig is een matras zonder topmatras en driedelig is mét topmatras. Het is maar net wat jij fijner vindt liggen. En vergeet niet om je partner mee te nemen naar de winkel. Zijn of haar voorkeur kan heel anders zijn. Door twee verschillende topmatrassen te kiezen, kun je dat probleem oplossen.
Boxsprings kopen

Maar gaat de boel dan niet schuiven?

Een van de meest gehoorde irritaties over boxsprings is het schuiven van de matrassen. Je stapt in een mooi opgemaakt bed en halverwege de nacht moet je de boel alweer op z’n plek leggen. Met de boxsprings van Auping is dat niet meer aan de orde. De matrassen zijn onderling aan elkaar te maken met heel stevig klittenband. Ook kun je het onderste matras aan het bed kleven met klittenband. Het topmatras leg je stevig vast met een systeem van knopen en lussen. Dat gaat geen kant meer op!

Zet je bed eens vrij in de ruimte

Als je een heel grote slaapkamer hebt, is het misschien wel eens leuk om je bed midden in de ruimte te zetten. Maar daar loop je tegen het volgende probleem aan: veel boxprings zijn aan de achterkant van het hoofdbord niet mooi afgewerkt. Boxsprings kopen van Auping lost dat probleem voor je op. Alle boxsprings zijn schitterend afgewerkt, van welke kant je er ook naar kijkt. Het is nu nog een kwestie van bepalen wat jij en je partner willen, qua matras, maar ook qua uiterlijk van de boxspring.