Als je een kind hebt wordt je hele leven anders. Je hele leven gaat namelijk ineens draaien om je kind: je kindje is je alles! Moeder worden is een hele mooie stap in je leven, maar sommige moeders hebben hier ook moeite mee. Want naast dat het heel mooi is om een kind te krijgen, geef je toch een stukje vrijheid op. Je kunt ineens minder werken, hebt minder tijd om aan jezelf (en je uiterlijke verzorging) te denken en je kunt niet makkelijk meer ‘zomaar’ even uitgaan. Gelukkig heb ik hier tips voor. Ik heb namelijk tips om je naast een betrokken moeder, ook een superwoman te voelen! 

Ook werkende moeders bestaan

Allereerst is het niet zo dat alle moeders hun baan opgeven voor het moederschap. Er zijn ook genoeg vrouwen die wel blijven werken, of parttime in plaats van fulltime gaan werken. Je moet dus zelf bedenken wat je wil als je moeder wordt. En ook als je wel besluit om een tijdje ‘fulltime moeder’ te worden, betekent dit niet dat je daarna niet kunt besluiten om toch weer te gaan werken. Ik ben er zelf achter gekomen dat er heel veel technische vacatures op het internet zijn te vinden. Omdat ik het leuk vond om aan mijzelf te bewijzen dat na mijn periode ‘fulltime moederschap’ nog een baan kon vinden, ben ik hiervoor gaan solliciteren. En hoewel technische vacatures vaak worden beschouwd als ‘mannenwerk’, gaan er steeds meer vrouwen in de techniek werken. Dit is ook een van de dingen die ik leuk vind aan een technische baan. Je voelt je namelijk, door een van de weinige vrouwen te zijn op je werk, een echte superwoman. 

Fitte powervrouw 

Een tweede tip die ik heb om je even niet alleen ‘moeder’ te voelen, maar ook een powervrouw, is sporten. Sporten is niet alleen gezond en heerlijk voor de ontspanning, maar het geeft je ook het gevoel dat je heel sterk bent. Zeker als je regelmatig gaat sporten, omdat je dan ook je vooruitgang kunt zien. Het maakt niet uit of het fitness is (dus krachttraining), hardlopen of een andere sport: bij alle sporten zal je deze vooruitgang zien als je regelmatig gaat. En een mooie bijkomstigheid is dat je er gelijk fitter en slanker uit gaat zien. Op deze manier zal je dus iedereen versteld kunnen laten staan en voel je je krachtig. En dit geeft het gevoel alsof je niet alleen moeder bent, maar ook een echte powervrouw. 

Huh, ben jij moeder?!

Tot slot denk ik dat veel moeders het leuk vinden als mensen verbaasd zijn dat ook jij een moeder bent. Het is heel leuk als je met iemand aan de praat raakt en het moederschap ter sprake komt, en ze zich afvragen hoe het kan dat jij als moeder er zo goed uitziet. Daarom is mijn laatste tip om je niet ‘alleen maar’ moeder te voelen dan ook: blijf lekker voor jezelf zorgen! Niet alles hoeft namelijk om je kind te draaien. Je bent zelf ook hartstikke belangrijk! Zorgt dus dat je eens in de zoveel tijd gewoon nog lekker je nagels en je haar laat doen. Op deze manier maak jij iedereen om je heen verbaasd dat ook jij, als verzorgde en goed uitziende vrouw, een moeder bent. Dat is een heerlijk gevoel!