Meiden, ze blijven lastig. En dan hebben we het nu niet over meiden in het algemeen, maar over dochters. Als we dan praten over een dochter van rond de 3 jaar, is dat natuurlijk nog erg jong. Nog geen last van de pubertijd en een duidelijke mening. Wel is de ontwikkeling van je dochter als ze nog maar 3 jaar is, wel heel belangrijk. Daarbij gaat het allemaal heel erg snel. Dit is dus de ideale leeftijd om opzoek te gaan naar wat je dochter leuk vindt en welk speelgoed bij haar past. Een nieuwe fase kan daarom dan ook moeilijk zijn om te bedenken dat je als cadeau wil geven. Daarom hebben we een klein tips lijstje voor je op een rijtje gezet die je wellicht een stukje naar de goede richting helpen!

Met elkaar spelen

Als peuters 3 jaar zijn, wordt dit vaak gezien als de perfecte leeftijd voor spelletjes. Dit is dé leeftijd waarop peuters beginnen te leren en spellen beginnen te snappen. Ook op sociaal gebied beginnen ze zich steeds meer te ontwikkelen. Binnen een seconde van tijd kunnen ze nieuwe vriendjes maken. Al deze activiteiten dragen bij aan hun inbeeldingsvermogen, sociale en communicatieve vaardigheden en hierdoor ontwikkelen ze zich alleen maar. Naast dat dit goed is voor de ontwikkeling van je dochter, gaat het natuurlijk ook om plezier hebben. Je zou dus als cadeau een nieuwe aanwinst kunnen aanschaffen voor in de verkleedkist. Zo is ze bezig met zich verkleden, met vriendinnen, met lol en daarbij ook weer de zelfontwikkeling.

Houten keukens en accessoires

Wat je ook bij veel 3-jarige kinderen ziet, is dat ze graag spelen met keukens en keuken attributen. Het is voor veel kinderen onmisbaar in de speelgoedcollectie. Zo heb je allerlei verschillende soorten houten keukens in diverse uitvoeringen. De ervaring van een speelgoedkeuken is het zelfstandig worden in spelen. Kinderen moeten ook leren hoe ze zichzelf kunnen vermaken, want dit is op latere leeftijd ook belangrijk om te kunnen. Vele keukentjes kan je nog zelf personaliseren. Je kan natuurlijk ook groots uitpakken met de accessoires voor bij de keuken.

Schleich speelgoed

Een leuke tip voor kinderen van rond de 3 jaar zijn de figuurtjes van schleich. Als kind zijnde kan je er mee spelen maar ook het verband leggen wat de benaming is van het figuurtje. Zo leren ze ervan maar kunnen ze er ook allerlei eigen spellen mee bedenken. Het begon bij de simpele boerderijdiertjes, wilde dieren en dinosauriërs, maar dit is door de jaren heen uitgebreid. Nu heb je ook schleich paarden, etc.