Een hangmat biedt ongelooflijk veel ontspanning. Je kunt helemaal tot rust komen terwijl je in je hangmat aan het luieren bent. Er is waarschijnlijk geen ander product dat zo relaxt is. Een hangmat is dan ook een symbool van kalmte en rust. Je waant je even helemaal op een onbewoond eiland met niemand anders in de buurt. Als je een poosje in een zo’n ding doorbrengt, dan kun je er weer tegenaan. Het is een uitstekende manier om de stress van het dagelijks leven even helemaal te vergeten. Een hangmat is ideaal op verschillende locaties

Er is eigenlijk geen plek waar een zo’n doek niet gebruikt kan worden. Veel mensen hangen er graag een in hun achtertuin op. Daarnaast zie je ze natuurlijk veel op het strand. Wanneer je geen zin meer hebt om op de grond in het zand te liggen, is even hangen in een mat precies wat je nodig hebt. Maar ook binnen wordt een hangmat veel gebruikt. Helemaal in Nederland is dat niet gek, want het weer werkt niet altijd mee.
Hangmat

Kies een goede plek uit om de hangmat op te hangen

Je kunt de hangmat niet zomaar overal aan bevestigen. Maar, afhankelijk van het model, heb je wel veel mogelijkheden. Het meest typerend is natuurlijk om hem tussen twee bomen op te hangen. Daarmee creëer je het echte hangmat gevoel. Tegenwoordig zitten er bij veel hangmatten ook een standaard. Hierdoor kun je hem overal neerzetten waar je wilt. Hou er wel rekening mee dat zo’n exemplaar veel meer ruimte inneemt. Een hangmat zonder standaard kun je veel eenvoudig opbergen als je hem niet gebruikt.

Waar je rekening mee moet houden als je de hangmat ophangt

Het ophangen van een hangmat is niet moeilijk, zolang je maar twee stevige bevestigingspunten kunt vinden. Deze moeten altijd verder uit elkaar liggen dan de lengte van de mat. Meestal kun je met een touw veel spelingsruimte creëren. Want als de twee bevestigingspunten veel verder uit elkaar liggen, dan kun je een touw gebruiken om de hangmat op een comfortabele manier op te hangen. Normaal gesproken hang je de uiteinden op een hoogte van 180 centimeter op. Met de juiste spanning zou dit ervoor moeten zorgen dat het midden ongeveer een halve meter van de grond hangt. Dat is ongeveer de perfecte hoogte om eenvoudig in en uit de hangmat te klimmen.