Huisfeestjes zijn heerlijk. Je hebt namelijk alle voordelen van een avond uit. Je hebt muziek, dans, mensen, drankjes, en ga zo maar door. En dit alles in het comfort van je eigen huis! Zelf ben ik enorm fan. Ik durf zelfs te zeggen dat ik tien keer zo lief naar een huisfeest ga, dan dat ik de stad in ga. Maar niet alleen het bezoeken van dergelijke feestjes vind ik leuk. Zo af en toe geef ik er ook graag een, samen met mijn huisgenoten. Hoe leuk is het om te zorgen voor een onvergetelijke avond voor als je vrienden (en hun vrienden, als je het groots aanpakt). Een dergelijk groot feest geven wij met het hele huis zo’n drie keer per jaar. De dag erna zijn we vooral aan het opruimen, maar het is het helemaal waard. Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om te regelen voor een topfeest.

Eten en drinken

Hapjes zijn geen must op een huisfeest, maar het kan een welkome verrassing zijn! Wanneer je rond gaat met een schaal met bittergarnituur, zullen mensen héél vrolijk worden. Het hoeft dus echt niet ingewikkeld te zijn. Als je geen zin hebt om te frituren, doen tosti’s het ook altijd erg goed. Een bak chips hier en daar vindt ook niemand vervelend. Een huisfeest is echter geen plek om uitgebreid te dineren. Dat mag natuurlijk wel, maar dat is niet waar wij voor gaan. Daarom leggen we wat meer nadruk op de drankjes. Je kunt iedereen vragen zijn of haar eigen drank mee te nemen, maar je kunt ook het een en ander inslaan. We hebben wel eens een feest gegeven waarbij we wijn, bier en fris hadden ingekocht voor iedereen. We vroegen dan wel een bijdrage voor het feest. Uiteindelijk hadden zelfs nog wat over. Hier hebben we de dag erna lekker pizza van besteld met het huis en de mensen die bleven om op te ruimen. Zorg in ieder geval dat er altijd wat te drinken is zonder alcohol! Niet iedereen wilt alcohol drinken, en het is ook goed om het rustig aan te doen.

De muziek

Nog veel belangrijker dan eten en drinken is de muziek. De nummers die je afspeelt maken of breken het feestje. Het geluid is ook van groot belang. Je wilt dat je gasten de muziek goed genoeg kunnen horen. Er moet wel gedanst worden natuurlijk! Een klein boxje volstaat niet als je veel mensen uitnodigt. Voor een groter feest kan je het best een geluidinstallatie huren. Als je dit samen met een aantal mensen doet, ben je er ook niet zo veel aan kwijt. Het geluid is in ieder geval fenomenaal!