Liefde voor de bergen

Wanneer je een liefde voor de bergen hebt is het natuurlijk moeilijk wanneer je klimmen, wandelen en skiën moet opgeven tijdens en na je zwangerschap. De vraag die dan ook in de hoofden van vele sportieve moeders speelt is wanneer ze weer de bergen in kunnen en de kinderen mee gaan. Persoonlijk waren mijn eigen ouders ook grote liefhebbers van de bergen. Elk jaar gingen ze de alpen in sinds ze 18 waren. Het is dan ook niet gek dat ikzelf vanaf jonge leeftijd door mijn ouders de bergen in werd gesleurd. Op vijf jarige leeftijd was ik zowel aan het wandelen in de bergen en in de winter ging ik al skiën.

Mijn moeder had zelf een zware zwangerschap toen ze mijn broertje kreeg. Daarom was het voor haar ook een lang herstel voordat ze weer de bergen in kon. Om deze redenen ben ik zelf heel bewust van hoe en wanneer je het beste met je kinderen de bergen in kunt. In dit artikel bespreek ik de beste tips om met je kinderen de bergen in te gaan. Het eerste wat natuurlijk belangrijk ik is, is veiligheid. Logischerwijs ga je niet meteen de hoogste, moeilijkste en langste routes wandelen met je kinderen. Je kunt in de lagere gebieden beginnen en een paar uur per dag wandelen totdat je kinderen de smaak te pakken krijgen. Het is een fantastische manier om je kinderen een liefde voor natuur en doorzettingsvermogen te leren.

Wandelen met kinderen

Wanneer je kinderen goed hun best doen is het ook een leuk idee om beloningen tegenover het wandelen te zetten. Op deze manier houd je ze gemotiveerd. Persoonlijk kregen ik en mijn broertje een knuffeldier aan het einde van de vakantie als we goed gelopen hadden. Je kunt ook andere leuke activiteiten doen met je kinderen op de dagen dat je niet wandelt.  Persoonlijk begonnen ik en mijn broertje al snel te roepen dat we spannendere dingen wilden doen dan slechts wandelen. Om deze reden gingen we uiteindelijk ook klimmen en over gletsjers wandelen.

Wanneer de kinderen iets ouder zijn kun je ze ook leren wat allemaal belangrijk is om bij je te hebben in de alpen. Je kunt ze hun eigen backpack geven en ze hun eigen water laten dragen. Op deze manier zijn ze zelf verantwoordelijk voor hun eten en drinken. Dit is een goede manier om verantwoordelijkheid te leren aan je kinderen.