Het is een beetje gek weer, zo op de grens tussen winter en lente. Een trui is te warm, een shirtje is nog te fris. Maar wat moet je dan? Damesblouses zijn altijd aan te raden. In de winter kun je er een shirt met lange mouwen onder dragen. In de lente kun je de blouse dicht dragen over een hemdje en in de zomer draag je zo’n blouse open over een hemdje. Damesblouses zijn dus geschikt voor iedere gelegenheid en ieder jaargetijde.

Lekker weer kan ook verraderlijk zijn

Want binnen, achter het glas, lijkt het nog een keer warmer dan het buiten eigenlijk is. En als je dan, net als ik, in een doodlopende straat woont, dan kun je ook niet even kijken naar wat de mensen op straat dragen. Je zult het dan zelf moeten verzinnen. En dus ga ik voor laagjes. Een hemdje, een shirtje, een blouse en eventueel zelfs nog een trui of vest. Maar dan moet je nog kiezen of je je winterjas, je zomerjas of een tussenjas aantrekt. Nee, dit jaargetijde valt soms nog lang niet mee. Al is het natuurlijk wel genieten als de zon eenmaal schijnt!
Damesblouses

En wat voor schoenen doe je aan?

Het is nog lang geen zomer en dus kun je je slippers nog wel even in de kast laten. Maar je laarzen met faux-fur voering kun je daar wel naast zetten. Tot het ineens weer gaat vriezen. Want dat is dus in dit jaargetijde het geval. Je kunt alles verwachten. Van sneeuw (zoals in 2018) tot terrasweer (zoals dit jaar). En zie je daar maar eens goed op te kleden. Voor je kleding kun je nog kiezen voor laagjes, maar dat is voor schoenen geen optie. Je zult dus in één keer de juiste keuze moeten maken. Of je moet ervoor kiezen om reserveparen mee te nemen.

Maar dit weer is eigenlijk vooral genieten

Neem eens de tijd om goed rond te kijken. Je ziet de natuur weer tot leven komen. De vogels zingen weer uit volle borst en de bomen beginnen alweer groen te worden. Je ziet zelfs de eerste bollen al opkomen in de tuin. Aan de andere kant kan het ’s nachts toch ook nog flink vriezen. Je dure planten buiten zetten is dan nog geen optie. En het ijs van je autoruiten moeten krabben op weg naar je werk is helaas ook nog aan de orde van de dag. Maar het gaat de goede kant op!