Als moeder ken je het wel, je kinderen hebben de hele dag energie. Zijn ‘s avonds niet in bed te krijgen en staan ‘s morgens al weer vroeg naast je bed om vermaakt te worden. Je zucht, je steunt maar ondanks dat je je kinderen soms wel eens achter het behang kunt plakken ga je toch je bed uit. Stiekem droom je al over de periode dat je kinderen wat ouder zijn. Ze kunnen dan zichzelf vermaken en zullen niet ‘s ochtends vroeg naast je bed staan. Nou dat zeg ik nu wel maar misschien staan ze alsnog vroeg naast je bed. Maar dit keer zal het zijn om te zeggen dat ze thuis zijn na een avondje stappen. Voordat ze dan eens uit bed zijn zit jouw hele dag er al bijna weer op.  Maar zover is het nog lang niet.

Een beetje rust nodig?

Wil jij nu een keer wat langer blijven liggen in bed? Dan heb ik een geweldige tip voor je. In het weekend doe ik vaak met mijn kinderen een ware leef-je-uit marathon zoals ik het maar noem. Op dit dagdeel mogen de kinderen zo gek en actief doen als ze willen om daarna heerlijk in slaap te vallen. Doordat ze zo enorm uitgeput zijn van het gek doen slapen ze de volgende dag heerlijk uit. Daarnaast spreek ik met ze af dat ze een paar uurtjes gek mogen maar dat deze gekke uurtjes ook echt binnen de afgesproken tijd blijft. Misschien zijn het mijn engeltjes maar ze luisteren hier verrassend goed naar. Ik betrapte mijn jongste er laatst zelfs op dat hij mijn oudste aansprak. Hij mocht nog niet te gek doen want dat moest hij bewaren voor onze gekke uurtjes. Hoe lekker is dat?

De leef-je-uit marathon

De gekke uurtjes, de leef-je-uit marathon bij ons thuis genoemd, kun je op allerlei manieren invullen. Mijn kinderen genieten bijvoorbeeld enorm van wat gekkigheid in de badkamer. De complete douchecabine staat dan vol met schuim. Het blijft dan ook niet bij de complete douchecabine maar ook het bad en de wasbak zijn de klos. De gekke gezichtjes en de blijdschap die ik uit de complete douchecabine met schuim zie komen vind ik heerlijk! Met mooi weer neem ik ze mee naar de speeltuin. Daar kunnen ze zich ook heerlijk uitleven en heb ik de dag daarna geen kind aan ze. Voor mijn kinderen werkt dit enorm goed maar wellicht heb jij andere manieren om gek te doen. Er zijn er genoeg te vinden om jou lekker de volgende dag te laten uitslapen!