Het is zover je gaat je eerste zomervakantie beleven als moeder! En die kleine bengels gaan met je mee op reis. Je kinderen zijn eindelijk groot genoeg om een vakantie bewust mee te maken. Dat is natuurlijk een hele ervaring. Niet alleen voor je kinderen maar ook voor jou als moeder. Hoe zullen de kinderen zich gedragen? Hebben we ze goed genoeg voorbereid? Zullen we ze niet kwijtraken? Het zijn allemaal vragen die bij een moeder door het hoofd jagen voorafgaand aan zo een eerste vakantie met de kinderen. En dan is het zover jullie gaan vertrekken. Tijd om te genieten! En dat is heel belangrijk tijdens een vakantie want je wilt toch tot rust komen. Daarom delen wij aantal tips die de vakantie voor jou en de kinderen aangenaam maken.

Polaroid camera’s voor de kinderen

Een vakantie is voor je kinderen een fantastische beleving. Geef je kinderen daarom een beetje verantwoordelijkheid door ze een eigen polaroid camera te geven. Wanneer ze iets leuks zien kunnen ze zelf bepalen of ze er een foto van willen maken. Dit geeft ze het gevoel dat ze belangrijk zijn. Daarnaast is het een leuke manier om je kind beter te leren kennen. Je ziet wat elk kind nou echt leuk vind. Na de vakantie kan je alle foto’s in een fotoboek verzamelen. Leuk voor later om een keer terug te kijken met het gehele gezin. Zo zal de eerste vakantie ze altijd bijblijven.

Gebruik felle kleuren de kinderkleding

Op vakantie zal iedereen vol zijn van enthousiasme. Met name de kinderen zullen door het dolle heen zijn wanneer ze zich weer op mogen maken voor een prachtige park, strand of pretpark. In alle hectiek komt het regelmatig voor dat ouders hun kinderen uit het oog verliezen. Maak het jezelf daarom vooral niet te moeilijk betreft het herkennen van je kinderen. Geef ze opvallende kleding in felle kleuren. Matchende setjes werken ook heel handig. Zo is het eenvoudig om je kinderen uit de menigte te spotten en het overzicht te bewaren. Niemand zit te wachten op de stress die op je schouders komt wanneer je je kinderen even kwijt denkt te zijn.

Films voor tijdens de reis

Ook tijdens de reis wil je natuurlijk dat je kinderen braafjes op hun plek blijven zitten. Met de technologie van tegenwoordig is dat makkelijker dan je denkt. Met een laptop of tablet kan je je kinderen urenlang vermaken tijdens de vlucht. Zolang je maar hun favoriete tekenfilms op het apparaat hebt staan is alles koek en ei.