Rustig blijven

Het is natuurlijk niet iets wat je ooit wilt horen als vader. Dat je kind niet je eigen kind blijkt te zijn. Toch gebeurt het mannen weleens. Nu denk je natuurlijk, als mijn man zou vragen of hij wel feitelijk de vader is van zijn kind zou ik ontzettend boos worden. Het kan natuurlijk als een verwijt of gebrek van vertrouwen overkomen wanneer deze vraag op komt. Desondanks zijn er toch situaties dat deze vraag naar boven komt. In dit artikel bespreek ik de verschillende redenen om een vaderschapstest te laten afnemen en hoe je daar met je man mee moet omgaan.

Eerlijk zijn

Het eerste wat belangrijk is wanneer je man je komt vragen of hij een vaderschapstest kan afnemen met zijn kinderen is om niet boos te worden. Als het goed is heb je niets te verbergen en het is belangrijk om het niet meteen als een beschuldiging te zien. Hij neemt je in vertrouwen over zijn zorgen en heeft de test in ieder geval niet stiekem achter je rug om gedaan.

Er kunnen vele verschillende redenen zijn waarvoor hij de test wil afnemen. Zo kan hij bijvoorbeeld simpelweg voor zijn gemoedsrust de test willen doen. Daarnaast ligt het ook aan de situatie waarin je relatie verkeerde tegen de tijd dat je zwanger werd liggen. Waren jullie kort daarvoor of daarna bijvoorbeeld een tijd uit elkaar? Zelf al weet je zelf heel goed dat je tijdens deze tijdelijke pauze in de relatie helemaal niks gedaan hebt, kan het voor je man toch belangrijk zijn voor zijn gemoedsrust.

Serieuze reden

Er zijn natuurlijk ook meer verdrietige redenen dat een vaderschapstest afnemen noodzakelijk kan zijn. Wanneer de relatie of het huwelijk op de klippen loopt en er een scheiding wordt aangevraagd kan een vaderschapstest legale gevolgen hebben. In dit geval zal de test ook op een specifieke manier moeten worden afgenomen. De test zal met een jurist erbij moeten worden uitgevoerd zodat er niet met de test gekloot kan worden.

Als je je zorgen maakt om wat de kinderen ervan zullen denken hoeft dat niet. Het afnemen van een vaderschapstest is geen ingewikkelde procedure. Er hoeft geen bloed geprikt te worden en je hoeft er niet voor naar het ziekenhuis. Als het enkel gaat om de gemoedsrust van je man dan kun je de test gewoon naar je laten opsturen. Het enige wat je hoeft te doen is wat speeksel af te nemen door een wattenstaafje langs de wangen van je kinderen te halen en de test op te sturen samen met een wattenstaafje van de vader.