Ieder mens heeft zo zijn of haar eigen kwaliteiten. De eens is heel er goed in wiskunde, de ander is een echt mensen-mens en weer de ander kan goed klussen. Helaas is goed kunnen klussen zeker niet voor ons allemaal weggelegd. Sterker nog, een groot deel van de bevolking heeft eerder twee linker handen. Helemaal niet erg natuurlijk maar wat nou als jij diegene bent met twee linker handen en je toch echt een keer zelf iets moet klussen in huis? Vanaf nu geen stress meer want in dit blog geven we je een paar tips en tricks die jouw sowieso gaan redden in een klussituatie.

Zit het stroom er nou wel of niet op?

Heb jij jezelf deze vraag al zo’n duizend keer gesteld? Vanaf vandaag hoeft dat niet meer! Wist je dat er hele handige stroomschroevendraaiertjes bestaan? Wij eerst ook niet hoor. Maar deze ontzettend handige schroevendraaiers kun je tegen een draadje houden waar normaal gesproken stroom op staat. Gaat het lampje van de schroevendraaier branden dan staat er nog steeds stroom op en zul je deze groep dus nog even moeten afsluiten. Blijft het lampje uit dan weet je dat je veilig aan de slag kan gaan.

Blauwe vinger bij het timmeren?

Ook dat is vanaf vandaag niet meer het geval. We weten het, die kleine spijkertjes zijn ontzettend lastig en ook wij hebben vaak genoeg persongelijk een keertje misgetimmerd. Met een kam is dit probleem echter zo opgelost. Gebruik een kam om de spijker vast te houden en blauwe vingers zijn verleden tijd!

Dimmen dat felle licht

Heb jij net je inbouwspotjes in de badkamer vervangene en heb je nu ontzettend fel licht? Gebruik dan een led dimmer. Deze zijn ontzettend makkelijk te installeren en zorgen ervoor dat je zelf kunt bepalen hoe vel het licht moet zijn. Met een led dimmer heb je nooit meer het gevoel alsof je bij de tandarts staat in plaats van in je badkamer.

Ducktape is de superheld wat betreft klussen

Zorg er altijd voor dat je een rol ducktape inhuis hebt. Ducktape red je namelijk in bijna elke situatie. Oke, het is misschien maar een tijdelijke oplossing maar het is een oplossing. Of het nu een scheur is, een lekkage of gewoon iets wat je even aan elkaar moet lijmen, ducktape zal je altijd bijstaan en laat je nooit, maar dan ook nooit,  in de steek.

De latjes van de bouwmarkt

Die latjes van de bouwmarkt die je altijd meekrijgt bij een pot verf? Die zijn ook daadwerkelijk ergens nuttig voor! Namelijk voor het open en doorroeren van je verf! Ze zijn daar zo dom nog niet. Zet het latje onder de rand en je blik verf is zo open. Roer de verf met het latje even door en de kleur is gelijkmatig verdeeld en geen stukjes meer te bekennen.

Met deze tips moet het zelfs jouw gaan lukken, succes met het klussen!