Het is het mooiste wat er is: mama worden. Zodra je een kind op de wereld hebt gezet, verandert er een hoop. Zeker als je voor de eerste keer moeder wordt, kan het allemaal nogal spannend zijn. Daarom hebben wij wat tips voor jou op een rijtje gezet wat je zeker niet moet vergeten!

Hulp van buitenaf

Vele eerste moeders willen graag vanaf het begin van de geboorte van hun kind bewijzen dat het zelf kunnen doen. Hierdoor vergeten veel mama’s dat ze het al erg zwaar hebben gehad hun hele zwangerschap door, en niet te vergeten: de bevalling. Als je prachtige kindje dan eenmaal in je armen ligt, komen er nog veel slapeloze nachten en gehuil bij kijken. Daarom moet je niet vergeten dat hulp niet betekent dat je het zelf niet kan. Je maakt het je zelf alleen een stukje gemakkelijker, en dat mag. Dus als je moeder, je zus of schoonfamilie aanbiedt op te komen oppassen, zodat jij even kan bijslapen, zeg dan ja! Accepteer hulp zodat je zelf kan rusten en de dag erna dan ook weer volop kan genieten van je kindje.

Huilen

Het kan soms even allemaal te veel worden. Daarom is het ook meer dan logisch dat je soms moet huilen. Dit kan door blijheid komen, door angst of omdat je gewoon ontzettend moe bent. Relax! Huilen mag!

Geniet

Dit klinkt natuurlijk meer dan logisch, maar geniet. Je baby is maar een korte periode zo klein en niet te vergeten: draagbaar. Schaf een draagzak aan en ga op pad. Ga lekker wandelen, ga de stad in, ga op het terras zitten en geniet!

En nog een keer: geniet!

Ook al ben je mama geworden, dat betekent niet dat je geen leuke dingen meer kan doen. Raap je outfit bij elkaar, zoek tussen al je dames schoudertassen een uitgaanstas uit en gaan met die banaan. Je kunt zo nu en dan zeker nog uitgaan met je vriendinnen. En als je uitgaan een stapje te ver vindt, kun je altijd nog zoeken tussen je schoudertassen collectie voor een simpel drankje op de vrijdagavond.

Vastleggen

Dit is iets wat je waarschijnlijk van veel mama’s hoort: koop een goede camera. Het gaat allemaal veel te snel en daarom is het maken van foto’s en mooie momenten vastleggen ontzettend mooi voor later. Je denkt dat er een geen einde komt aan die babytijd, maar uiteindelijk kijk je er met nostalgie op terug.