In dit blog ga ik vertellen hoe je op een biologische manier ongedierte uit de tuin kunt verdrijven. Zelf heb ik een hele leuke tuin vol met mooie planten en bloemen. Echter heb ik sinds een aantal lentes last van spint. Zodoende ben ik gaan zoeken naar een oplossing want hoe moet dat, spint bestrijden? Je kunt de spint niet laten zitten want op den duur gaan je planten dan dood. Lees hier de beste tips en wie weet kun je zelf ook kiezen voor deze manier van bestrijden!

Spint bestrijden op een biologische manier

Zelf ben ik mama van drie kinderen en hier gaat een hoop tijd in zitten. Dit geeft niet want ik geniet hier enorm van. Echter, het is ook belangrijk om vrije tijd te hebben en deze breng ik het liefst in de tuin door. Omdat ik hier veel aandacht aan besteed heb ik een hoop dingen geleerd over tuinieren. Spint bestrijden is voor mij daarom geen uitdaging meer. Het liefst gebruik ik alleen maar biologische producten omdat dit beter is voor het milieu. Vandaar ook dat ik spint bestrijd door roofmijt in te zetten. Roofmijten eten de spint op zodat deze plaag zich niet verder kan verspreiden. Zo hoef je enkel het zakje met roofmijt onder de plant waar de spint in zit te plaatsen en de roofmijt doet de rest. Zo zul je merken dat de spint al binnen enkele dagen verdwenen is en de plant in leven blijft.

Handige tips voor het bestrijden van spint

Ten eerste is het dus noodzakelijk dat je op tijd actie onderneemt wanneer je spint in de tuin opmerkt. Doe je dit niet dan loop je het risico dat de spint zich verspreidt over meerdere planten en dan ben je nog veel verder van huis. Daarbij is het noodzakelijk dat je de roofmijt op de juiste planten uitzet en dat je dit doet op het moment dat het niet regent. Ook moet je op de temperatuur letten want onder de 20 graden Celsius zul je veel minder resultaat boeken dan erboven. Het klinkt misschien wat ingewikkeld maar in de praktijk valt dit ontzettend mee. Je moet het gewoon een keer uitgeprobeerd hebben voordat je weer naar de oorspronkelijke manieren van bestrijding grijpt zoals het toepassen van een spuitbus. Ik weet zeker dat jij met bovenstaande tips jouw tuintje weer helemaal spintvrij krijgt. Het is immers ontzettend leuk om manieren van bestrijding onder de knie te krijgen zodat jij jouw tuin helemaal naar wens kunt inrichten en onderhouden!