Is er een kleine opkomst? Of is jouw kleine jongen alweer uit zijn net gekochte bedje gegroeid? Wat het ook is er moet verbouwd worden. Je kan ervoor kiezen om dit te laten doen maar het is net zo leuk om zelf met zagen en een schuurmachine in de weer te gaan, zonder de kinderen. Je de kinderkamer samen met je partner verbouwen voor de gezelligheid maar ook om de hoeveelheid werk te verdelen. Wij vrouwen kunnen dat echter ook prima zelf doen. Hoe je ook te werk gaat het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Want waar moet je opletten om dit project te laten slagen?

Kamer kind-proef

Het belangrijkste aan een kinderkamer is dat het ‘kind-proef’ is. Ik bedoeld daarmee dat jij jouw kindje daar zonder zorgen kan laten spelen. Er is geen gevaar in de kamer. Geen scherpe punten om tegen aan te stoten of losse planken waarover gestruikeld kan worden. Zeker als je zelf nieuwe meubels maakt om de kamer in te richten, kan het handig zijn om hier extra aandacht aan te besteden. Door bijvoorbeeld met een schuurmachine als een makita schuurmachine of een festool schuurmachine aan de slag te gaan voorkom je dat je kindje in tranend naar je toekomt door splinters die van zijn of haar nieuwe poppen-bedje afkomen. Ook kan je door met een schuurmachine aan de slag te gaan de randen van de meubels rond maken. Zo voorkom je schrammen en wonden als je kindje tegen dat nieuwe kastje of tafeltje aan valt.

Kleuren, kleuren

Misschien zeg ik nu iets waar je nog nooit van gehoord hebt of misschien heb je dit al vaker gehoord maar de kleuren van de kinderkamer hebben enorm veel invloed op de gemoedstoestand van kinderen. Rood is een hele energieke kleur en zorgt dus ook voor veel energie bij een kind. De kleur is intens maar ook intiem. Geel is een goede kleur als de kamer van zichzelf redelijk donker is, bijvoorbeeld door een tekort aan natuurlijk licht. Wit en blauw zorgen voor een rustige sfeer en creëren ruimte, wat handig is als de kinderkamer klein is of voelt. Groen zorgt voor een ontspannend gevoel en geeft, niet geheel verassend, een natuurlijk gevoel. Afhankelijk van wat je kindje nodig heeft en wat handig is voor de kamer kun je zo een kleur kiezen.

Opgeruimd staat netjes

Kinderen zijn over het algemeen niet heel netjes. Dat verwachten we ook niet van ze. Maar een opgeruimde kamer zorgt ook voor rust. Met leuke opbergbakken houd je de kinderkamer opgeruimd buiten de tijd dat er gespeeld wordt. Je kan samen met je kind opruimen bijvoorbeeld door er een spel van te maken. Zo is het leuk én leerzaam.