De keuze voor een bepaalde soort vloer is natuurlijk een heel persoonlijk iets. Maar het heeft ook te maken met wat er bij je huis past. Je kunt in een hypermoderne villa eigenlijk niet goed aankomen met hoogpolige berbertapijten. Dat zou teveel contrast geven. Aan de andere kant, als jij het mooi vindt, dan is het natuurlijk altijd helemaal prima. Kies je voor een meer moderne vloer, kijk dan ook eens bij de PVC vloeren. Die zijn hartstikke mooi, gemakkelijk in onderhoud en duurzaam. Daarbij voelen PVC vloeren lekker warm aan je voeten en heb je er eigenlijk geen vloerverwarming onder nodig. Terwijl dat (natuurlijk) wel kan.

PVC vloeren en laminaat lijken wel wat op elkaar

Maar ze zijn toch weer anders. PVC vloeren zijn gemaakt van, je dacht het vast al, PVC. Een stevige kunststof die slijtvast en duurzaam is. Die geluiden dempt en zorgt voor een warme uitstraling. Op de een of andere manier lijken PVC vloeren ook zachter aan de voeten te voelen dan tegels en hout. Laminaatvloeren zijn natuurlijk ook schitterend. Deze zijn gemaakt van hout met een toplaag van kunststof of door extra harde lak gehard hout. Je kunt laminaat en PVC allebei vinden in alle kleuren en dessins die je maar wenst. Zelfs laminaat en PVC die een uitstraling hebben van een tegelvloer zijn mogelijk.
PVC vloeren

Waarom zou je voor PVC vloeren kiezen?

Alleen al vanwege de duurzaamheid. Waar laminaat al heel sterk en hard is, is PVC dat nog een tandje erger. Of erger, sterker eigenlijk. De prijs van de gemiddelde PVC vloer ligt iets hoger dan die voor laminaat, maar dat is te verklaren. Een laminaatvloer is een natuurproduct. Het kan dus zijn dat er nog wat werking in zit (denk dan aan uitzetten en krimpen). De werking is minimaal maar her kán. Ook eventuele verkleuringen door zonlicht zullen eerder bij laminaat bij PVC optreden.

Heel handig schoon te maken

PVC vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken. Het is een kwestie van stofzuigen en dweilen. Door met koud water te dweilen zorg je er ook nog eens voor dat de vloer weer heel snel droog is. Je kunt de vloer dweilen zonder er sop in te doen, alleen water is in veel gevallen al voldoende. Wil je een extra lekkere geur in huis, dan kun je natuurlijk een klein dopje van je favoriete schoonmaakmiddel toevoegen. Vooral niet teveel, dat is gewoon nergens voor nodig!